Preu:5 €
Venda d'entrades aquí.
Marcel·lí Bayer clarinets i efectes
El nou disc del clarinetista i saxofonista Marcel·lí Bayer gira al voltant de conceptes com l'origen i la constant expansió de l'univers, el nostre present dins d'un cosmos misteriós, i el destí d'un planeta com el nostre, que orbita una estrella condemnada a desaparèixer.
El novembre de 2022, el Telescopi Espacial Hubble va capturar l'explosió i la posterior desfeta d'una supernova que va succeir fa onze mil milions d'anys. Era el primer cop que la humanitat presenciava la mort d'una estrella massiva. L'esclat de les supernoves no només és important perquè representen el final d'una estrella moribunda. També creen el terreny perfecte per al futur naixement d'estels, sense els quals l'espai no tindria carboni ni oxigen, els elements que fan possible la vida a la Terra. Les estrelles viuen i moren i, en aquest temps intermedi, il·luminen misteriosament el cel damunt nostre.
"The Brightest Point" és el quart disc d'una sèrie de solos que tenen com a objectiu explorar els límits dels instruments de vent en situacions acústiques peculiars, així com la manera d'enregistrar-los i produir-los per buscar sempre la connexió més directa possible entre creació, interpretació i escolta activa. Conté onze peces creades amb el clarinet i el clarinet baix, improvisades i enregistrades gairebé a les fosques, en preses úniques i mesclades posteriorment sense overdubbings ni edicions, emprant únicament materials analògics que aporten caràcter al so final.
Aquesta sessió, per tant, orbitarà al voltant de la mecànica celeste i, d'una manera poètica, Johannes Kepler es reunirà amb Theobald Böhm i Francis F. Lee en una trobada que promet desafiar les lleis de la gravetat.